Foto: Keith Allison – FlickrU proteklih 48 sati od pogibije Kobea Bryanta, mnogi su se oprostili od poznatog košarkaša, ističući njegov utjecaj na svoje živote. Među njima bili su i članovi njegove župne zajednice koji su podijelili utješnu vijest da je posljednja stvar koju su Kobe i njegova 13-godišnja kći učinili prije smrti bio odlazak na svetu misu na kojoj su se i pričestili.

Jedan od župljana koji je bio u crkvi u kojoj je ranije tog dana bio Bryan napisao je na društvenoj mreži: „Tijekom mise, svećenik nas je obavijestio da su Kobe i Bryant i njegova kći bili na misi ovo jutro u Našoj Gospi Kraljici Anđela“.

Informaciju je potvrdila i glasnogovornica župe, Julie Hermes, rekavši da je slavni košarkaš sa svojom kćeri bio na misi u 7 ujutro, što je bilo njegovo uobičajeno vrijeme za nedjeljnu misu, a kako je posvjedočila jedna vjernica, barem povremeno bi bio i na dnevnoj misi.

Herms je dodala kako je Kobe bio „vrlo diskretan“. Sjedio bi sa svojom obitelji u stražnjem dijelu te obično otišao „malo ranije prije samog kraja službe“, kako ne bi stvarao gužvu.

Biskup biskupije Orange, kojoj je Bryantova župa pripadala, napisao je da je košarkaš bio „predani katolik koji je volio svoju obitelj i svoju vjeru“.

„Kao dugogodišnji stanovnik Orange Countyja i vjernik naše biskupije, Kobe bi često dolazio na misu i sjedio u stražnjem dijelu crkve kako njegova prisutnost ne bi ometala ljude od fokusiranja na Kristovu prisutnost“, dodao je biskup Timothy Freyer.

Jedan od sužupljana izjavio je kako je od njegove pogibije svaka misa bila prikazana za „Kobea, njegovu obitelj i sve žrtve“. Dodao je kako je Bryant bio važan član njihove zajednice. „Bio je običan tip po čijem ponašanju nikada ne biste zaključili da je zvijezda. Kretao bi se bez tjelohranitelja.”

Od Bryanta se oprostio i nadbiskup Los Angelesa, Jose H Gomez, grada u kojem je Kobe postigao svoje najveće sportske uspjehe.

“Jako me je ražalostila vijest o tragičnoj smrti Kobea Bryanta ovog jutra. Molim se za njega i njegovu obitelj. Neka počiva u miru i neka Blažena Djevica Marija pruži utjehu njegovim najbližima.”

“Ništa nije utješnije za one koji žaluju od saznanja da je njihov voljeni slavio Boga neposredno prije smrti zato što je slavljene Boga ono što raj jest”, napisao je Gomez.

Ivo Džeba | Bitno.net