Kardinal Robert Sarah, donedavni prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, na svojemu je službenom Twitter profilu ‘podijelio’ izvještaj o Mladifestu u Međugorju s našega portala.

Sarah je u Međugorju predslavio misno slavlje u koncelebraciji s nadbiskupima, biskupima i još 266 svećenika.

”Došli smo ovamo, u Međugorje, obnoviti svoju vjeru u Isusa Krista, našega Otkupitelja, to jest uspostaviti autentičan i vitalan odnos s Njim, našim Gospodinom i našim Bogom, kako bismo u molitvi mogli odgovoriti na presudno pitanje: Kako pronaći Isusa i kako se ponašati u Njegovoj prodornoj i suverenoj Prisutnosti? Drugim riječima, tražimo li uistinu Boga? Ili preciznije, koje je mjesto Boga u našem životu? Osjetili smo potrebu doći na ovo hodočašće, koje je poput duhovnih vježbi, jer živimo uronjeni u svijet koji pokušava živjeti bez Boga, dok mi želimo susresti Gospodina; došli smo napuniti baterije kako bismo bolje živjeli u Njegovoj Prisutnosti i kako bismo mogli svjedočiti sjaj Istine i Milosrđa Božjeg’’, rekao je kardinal u svojoj homiliji.

Program ovogodišnjeg Mladifesta sastoji se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo), a u Međugorju su se okupili mladi SAD-a, Češke, Francuske, Austrije, Meksika, Nikaragve, El Salvadora, Poljske, Nizozemske, Rumunjske, Italije, Njemačke, Španjolske, Slovenije, Svete Zemlje, Švicarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Ukrajine, Paname, Venezuele, Slovačke i drugih zemalja.