Dragi prošli, sadašnji i budući mladenci!

Društvene mreže u posljednje vrijeme preplavile su snimke vjenčanja na kojima poznati i manje poznati glazbenici, dobro ili malo manje dobro izvode “neke” poznate pjesme. Novi je to trend koji je nametnut od strane budućih mladenaca ili organizatora vjenčanja.

Isprovocirani komentarima, porukama sa sve više upita za sudjelovanje na “paradama”, a ne podjeli Sakramenta imamo potrebu nekoliko stvari podijeliti s vama koji nas pratite.

Prije svega, Emanuel – wedding namjenska je stranica grupe Emanuel koja gotovo dvadeset godina izvodi i stvara kršćansku duhovnu glazbu. Dugogodišnje iskustvo i velik obujam “posla” i dalje nas nisu udaljile od biti naše službe. Štoviše, u osnovnoj ideji su nas i učvrstile. Božja Riječ i slava prije svega.

Stoga:
– Unaprijed odbijamo bilo kakve ponude za izvedbama pri sklapanju civilnih brakova, uz dužno poštovanje i bez osude bilo koga. Stava smo da ne želimo glazbom nikoga ispratiti u grijeh, što takav oblik braka za vjernike predstavlja.
– Koliko god voljeli klapske klasike, Oliverove bezvremenske pjesme ili neke moderne romantične hitove – isto tako, unaprijed odbijamo izvoditi takav program na vjenčanjima u crkvi, u i oko obreda ili u sklopu mise.

Ovim putem želimo zahvaliti i svim našim dosadašnjim mladencima koji su bili normalni i razboriti. Zahvalni smo na svakom angažmanu i povjerenju koje su nam pokazali. Cijenimo i ako je bilo nekakvih “ideja”, ali nam je drago što smo kroz međusobni razgovor na kraju došli do zaključka da je ipak Bog taj čija je slava i centar pažnje i na njihovom vjenčanju. Zahvaljujemo i svim svećenicima s kojima lijepo surađujemo i u dostojanstvenom tonu mladence pratimo u njihovim najljepšim i najvažnijim trenucima.

“Dužno poštovanje” iskazujemo i svima onima koji misle i žele drugačije, ali im savjetujemo da razmisle još jednom. Sakrament traži neka odricanja, ali donosi mnoge blagoslove. Ne razbacujte se nepotrebno s njime. Ako radite vjenčanje zbog parade: možete to učiniti u matičnom uredu općinske zgrade, a u slučaju da Vam prostor nije dovoljno romantičan ili akustičan slobodno događaj preselite u neki dvorac, neku plažu ili ledinu koja će zadovoljiti vaše potrebe. U slučaju da je “Sakrament” vaš izbor – stojimo na raspolaganju za upite putem inboxa.

Nadamo se da će naš put slijediti i drugi kolege koji se bave pjevanjem vjenčanja, krštenja i drugih oblika bogoslužja te da neće radi nekoliko kuna ili eura pokleknuti pred ovim trendom koji indirektno i direktno bagatelizira same sakramente, posebno Ženidbe, a našeg Trojedinog Boga stavlja na totalnu marginu “događaja”.

Isto tako se nadamo da će Crkva i svećenici imati hrabrosti jasno i čvrstog stava odgovoriti na ovaj izazov koji se stavlja pred sve nas koji vršimo bilo kakvu službu unutar crkve.

Zahvaljujemo na pažnji i šaljemo blagoslov!

????Dragi prošli, sadašnji i budući mladenci!

Društvene mreže u posljednje vrijeme preplavile su snimke vjenčanja na…

Objavljuje Emanuel – weddingPonedjeljak, 23. srpnja 2018.

Bitno.net