Obiteljska zajednica Sv. Mati Slobode župe Duha Svetoga pokrenula je 24. ožujka 2020. zajedničku online molitvu krunice. Dvadeset obitelji svake se večeri u 20 sati okuplja u virtualnom prostoru kako bi zajedno molili. Molitvu koordinira molitveni tim Obiteljske zajednice, pa svakoga dana druga obitelj predvodi molitvu.

U ovom molitvenom zajedništvu s njima su i svećenici: župnik don Danijel Vidović, voditelj Obiteljske zajednice, kao i don Izidor Lukić. U prvom molitvenom susretu pridružio im se i dušobrižnik u Nürnbergu don Filip Tomić, koji je prije odlaska u Njemačku bio voditelj ove zajednice.

Don Danijel Vidović kaže: “Mene kao salezijanca svećenika molitva krunice s obiteljima vraća u razdoblje kada sam imao osam godina i bio izbjeglica. Znam i svjedočim da zajednička molitva krunice s obiteljima jest najveće oružje koje nam Gospodin daruje preko Njegove i naše Majke Marije u borbi protiv svake bolesti, potresa, poroka… i zla ovoga svijeta.” Neopisivo je vidjeti članove obitelji kako zajedno slave Gospodina u molitvi krunice povjeravajući svoju domovinu u ovim izazovnim trenucima zagovoru blažene Djevice Marije.

Koordinator zajednice Krunoslav Vojnović u virtualnoj molitvi krunice prepoznaje brojne milosti: „U ovo neuobičajeno korizmeno vrijeme divno je vidjeti lica obitelji i djece zajedno te virtualno zakoračiti u njihov dom. Već sada cijenim i zrelije promatram obiteljsko zajedništvo.“

Obiteljska zajednica u Župi Duha Svetoga okuplja tridesetak obitelji, koje broje više od 100 članova, a sastaje se svakog drugog utorka na molitvenim i formativnim susretima te slavljenju svete mise. Sudjelovali su u brojnim aktivnostima u župi, a u Godini milosrđa pokrenuli su i rad Obiteljskog savjetovališta unutar župne zajednice.

Bitno.net