Papa je, kako je priopćio Tiskovni ured Svete Stolice, prekinuo današnje aktivnosti, među njima i sudjelovanje na Vijeću kardinala, zbog bolova u koljenu.

Sveti Otac već neko vrijeme trpi bolove u koljenu, što utječe na njegove obveze i susrete s ljudima, kao što je bio primjerice slučaj u Velikom tjednu. Jutros je Papa, slušajući savjet liječnika, zbog bolova u koljenu prekinuo planirane aktivnosti, među njima i sudjelovanje na zasjedanju Vijeća kardinala, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

U subotu, na kraju simpozija koju je promovirala Udruga „Fiat“, Papa se unaprijed ispričao sudionicima audijencije što će ih dočekati sjedeći, „ova bol u koljenu – rekao je – ne dopušta da puno ustaješ“.

Slično se dogodilo i prošle subote kada je Papa u audijenciju primio sudionike konferencije posvećene solidarnosti. “Koljeno me boli; to je bol iz prošlih vremena koja se zvala “bol redovnica” jer su redovnice molile na koljenima i zadobile bolove”, kazao je Papa te dodao: “Proći će, ali u međuvremenu moramo paziti.”