Na Cvjetnicu 13. travnja završila je 11. kampanja inicijative „40 dana za život“. U kampanji je sudjelovalo gotovo 3000 ljudi u 29 gradova na 31 mjestu bdjenja. Svojim bdjenjem i molitvom, tijekom kampanje pridružili su se i vjernici iz Poreča, a i mnogi otoci kao i do sada, a najnoviji među njima je otok Rab.

Jedan od najvažnijih plodova za koje znaju organizatori ove kampanje su dva spašena života, a još je jedan život spašen uoči same kampanje. Ovo je do sada bila najveća svjetska kampanja u kojoj je u isto vrijeme sudjelovalo 377 gradova diljem svijeta.

U ovoj kampanji glavna je tema osim molitve i posta i miroljubivog bdjenja bio priziv savjesti uz geslo: „Blago čovjeku koga ne osuđuje vlastita savjest“ (Sir 14, 2) te se na tu temu diljem Hrvatske održao niz zanimljivih tribina, s gostima – liječnicima, primaljama, farmaceutima.

U korizmenoj kampanji počela je i promidžba 2. međunarodne konferencije za Život: „Život, dakle, biraj!“, koja će se održati u Zagrebu od 3. do 5. svibnja (u hotelu Westin). Cilj konferencije jest da svi govornici, koji dolaze iz cijelog svijeta i Hrvatske, a intenzivno rade na zaštiti života od prirodnog začeća do prirodne smrti, daju rješenje gorućeg problema današnjice – namjernog pobačaja.

Program „Oprostom oslobođene“ za iscjeljenje rana izabranog i spontanog pobačaja kod žena održava se i dalje. Taj program je prošlu nedjelju završio i u Ludbregu, a u suradnji sa svećenicima, kroz program žene nađu oprost, iscjeljenje, pomirenje s Bogom i obitelji.

Dokumentarni film „40 dana…“ pušten je u javnost i preko YouTube kanala. U njemu su svjedočile mnoge majke, očevi, sinovi, kćeri, a kroz njega javnost može saznati i što sve čini i kako djeluju Inicijativa „40 dana za život“ i Udruga „Hrvatska za Život“. Film će uskoro biti poslan i svim važnim institucijama u državi.

Bitno.net