Nova emisija Laudato TV-a iz splitskog TV centra donosi Živopise i Antonija Lauru zvanog Šigy, automehaničara koji je iz potrebe ‘trbuhom za kruhom’ uistinu došao tamo gdje ima kruha. Radi u većem postrojenju jednog od poznatih pekarskih lanaca gdje po smjeni izbaci više od deset tisuća kruha različitih vrsta. Iza neobičnog i pomalo sramežljivog tipa čovjeka krije se zaljubljenik u metal glazbu, a u slobodno vrijeme bavi se izradom maketa.

Matej Sunara, glumac splitskog HNK-a Pere Eranović, Darko Rapić i živopisni ljudi. Stari zanati i obrti, legendarna lica i likovi splitskog đira u ćakulama koje vraćaju osmijeh na lica. Onda kada je potrebna mudra i topla riječ i kada ne možete tek tako proći gradom bez pozdrava, snimaju se Živopisi. Mladi će u emisiji saznati o zaboravljenim zanimanjima, vrijednom radu i njegovanju obiteljskih vrijednosti. Također kako izgleda svakodnevnica malenog čovjeka, kakvi ga problemi muče, a što ga raduje, kako žive obiteljski i vjerski život.

Upoznat ćemo kuhare, pekare, čuvenog urara u Splitu koji je ostao raditi u samom centru grada, unatoč turizmu i najezdi kafića, restorana i mjenjačnica. Uz njih ćemo dublje ući u teme prolaznosti vremena, te koliko ljudi još uz mobitele koriste ručni sat, kakva je održivost posla i koliko je uopće takvih zanimanja danas u gradu. Građani će odgovoriti na pitanje da li su ikada bili kod urara i kakav kruh jedu. Uz pokoji vic Darka Rapića, bit će uvijek zabavno i zanimljivo!

Laudato TV | Bitno.net