Seminar “Novoga života u Duhu”, na koji je prijavljeno petnaest molitvenih zajednica karizmatičkog usmjerenja koje djeluju u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, započeo je u srijedu 7. ožujka u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Na seminaru, koji će se odvijati od ožujka do lipnja kroz četrnaest susreta, sudjelovalo je više od 400 članova molitvenih zajednica (“Sveti Jeronim” s Kamena, “Sveti Lazar” iz Kaštel Kambelovca, “Gospa od Anđela” iz Trogira, “Božansko Milosrđe” iz Omiša, “Novo rađanje” sa splitskih Škrapa, “Dobri Pastir” s Klisa i iz Kaštel Gomilice, “Mirjam” iz Splita, “Otvorene ruke” iz Splita, “Sv. Tereza Avilska” s Kamena, “Kman” iz Splita, “Kman kućna grupa”, “Sveti Josip” iz Splita, “Kraljica Anđela” s Neslanovca i “Sv. Leopold Bogdan Mandić” iz Rudina) te gosti iz Vodica.
Susret je započeo misnim slavljem koje je u sjemenišnoj kapeli predvodio o. Branko Zebić uz koncelebraciju don Stjepana Matijevića. Program je nastavljen u velikoj sjemenišnoj dvorani. Lordan Ljubenkov izvijestio je o nedavnom susretu voditelja, duhovnika i župnika sa splitsko-makarskim nadbiskupom Marinom Barišićem, koji je tom prigodom izrazio podršku tom pothvatu, ali i pozvao na odgovorno služenje u zajedništvu s mjesnom Crkvom.
Potom su prigodna izlaganja na teme “Bog je ljubav” i “Grijeh” održali članovi zajednica Julija Kamenjarin iz zajednice “Sveti Lazar” (Kaštel Kambelovac) i Sanja Skelin iz zajednice “Otvorene ruke” (Split). Seminar se održava po priručniku za seminar novoga života u Duhu “Nanovo se roditi odozgor” autora Marija Panciera. Trosatni susret bio je prožet slavljenjem karakterističnim za “Obnovu u Duhu Svetomu” i meditativnom molitvom. (ika/bitno.net)