Edukacija

Na otvaranju konferencije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je ostvarene rezultate projekta:

“80 naših sugrađana, beskućnika, prošlo je ReStart savjetovanje, 51 korisnik završio je program Kluba za zapošljavanje, 8 naših sugrađana uključeno je u tečajeve osposobljavanja u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a 7 korisnika je pronašlo zaposlenje uz pomoć Projekta.”

O uključenosti u projekt korisnika Caritasa Iva Hrvačić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike navodi:

Ukupno deset Caritasovih korisnika uspješno je prošlo program Job kluba, za što će dobiti i potvrde, koje mogu priložiti uz svoj životopis prilikom traženja zaposlenja. Riječ je o radno sposobnim korisnicima, koji su kroz navedeni program stekli uvid u stanje na tržištu rade, napisali CV, naučili pisati zamolbu za posao te se pripremiti za intervju za posao, a otvorena im je e-mail adresa. Po završetku Job kluba korisnici su sudjelovali na sljedećim radionicama kroz koje su osnaživali vlastite kapacitete kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada: Informatičke radionice, Socijalizacijske radionice, Ekonomsko savjetovanje za osobne potrebe i Radionice o socijalnom poduzetništvu.”

Na temu Uloga Grada Zagreba u skrbi o beskućnicima, na Konferenciji je govorila pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba Višnja Fortuna. Pri tom je istaknula kako je suradnja sa svim partnerima i suradnicima u Projektu, koji je imao za cilj pomoći beskućnicima da budu socijalno uključeni a ne isključeni, bila kvalitetna te da je suradnja njezina gradskog ureda sa zagrebačkim Caritasom vrlo dobra, te da će tako i ostati.

Projekt “ReStart”, financiran od strane Europskog socijalnog fonda, započeo je 8. srpnja 2015. godine, a završava 30. rujna ove godine. Grad Zagreb provodio ga je u suradnji s partnerima: Udrugom “RCCG Dom nade”, Socijalno-uslužnom zadrugom “Martinov plašt” i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Pridruženi suradnici na Projektu bili su: Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Hedona d.o.o. i Šulog d.o.o.

Bitno.net