Na konferenciji za novinare u Zadru na kojoj je u četvrtak 7. travnja objavljeno imenovanje mons. Milana Zgrablića zadarskim nadbiskupom koadjutorom, mons. Želimir Puljić izvijestio je da će na službi zadarskog nadbiskupa ostati najmanje do Božića.

„Neću se rastaviti od vas prije božićnih blagdana“, rekao je mons. Puljić okupljenima u salonu Nadbiskupskog doma. „Ovo nije rastanak, nego objava da smo dobili nadbiskupa koadjutora kojega ćemo, ako Bog da, uskoro ovdje vidjeti među nama, zarediti ga i zajedno ćemo surađivati na dobro vjernika i ove nadbiskupije“, poručio je zadarski nadbiskup.

Mons. Puljić kazao je da biskupsko ređenje novoimenovanog zadarskog nadbiskupa koadjutora Zgrablića neće biti prije lipnja.

Mons. Zgrablić, svećenik Porečke i Pulske biskupije, pohodit će Zadarsku nadbiskupiju u Uskrsnom tjednu te će tada dogovoriti detalje slavlja biskupskog posvećenja.

Nadbiskup Puljić obnašat će službu predsjednika Hrvatske biskupske konferencije do listopada kada će na saboru HBK biti izabran njegov nasljednik.