U Vatikanu je prikazana nova dokumentarna drama o životu svete Faustine nazvana „Ljubav i milosrđe“. Film donosi prikaz života slavne svetice, ali i onih koji su bili uključeni u očuvanje slike Božjeg milosrđa, kao što je blaženi otac Mihael Sopoćko, piše Rome Reports.

Redatelj filma smatra kako je vrlo simbolično da je film u Vatikanu prikazan na dan kada je prije 60 godina zabranjeno štovanje Božjeg milosrđa i svim biskupima naređeno da iz sakralnih prostora uklone slike Božjeg milosrđa.

„Lijepo je da možemo na istom mjestu prikazati film o svetoj Faustini. Ponekad je potrebno vrijeme kako bi se nešto potvrdilo. Upravo je to bio slučaj s otkrićima svete Faustine“, izjavio je redatelj filma.

Film otkriva i nepoznate činjenice, kao što su nedavno objavljena pisma oca Michaela Sopoćkog koja je slao u Vatikan. Dokumentarna drama donosi i novu znanstvenu analizu podudarnosti Kristova lica na slici Božjeg milosrđa i onoga na Torinskom platnu. „Sestra Faustina je od Isusa primila izravno otkriće najveće i najradosnije poruke evanđelja: one o Božjem milosrđu“, tvrdi kardinal Palerma Salvatore De Giorgi.

Poljska glumica Kamila Kamińska, koja je u filmu utjelovila lik svete Faustine, kaže kako je bila najviše impresionirana njezinom ustrajnosti i poslušnosti Božjem pozivu u naviještanju Njegova milosrđa.

Filmska ekipa se nada kako će ova dokumentarna drama potaknuti štovanje Božjeg milosrđa diljem svijeta. Inače, odluka o zabrani štovanja Božjeg milosrđa ukinuta je za vrijeme pontifikata Ivana Pavla II. Sveti papa je kanonizirao Faustinu Kowalsku i ustanovio blagdan Božjeg milosrđa koji Crkva slavi prvu nedjelju nakon Uskrsa. Ovaj film će biti prikazan diljem svijeta, a posebnu projekciju imao je na Svjetskom danu mladih u Panami.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net