Na YouTubeu se pojavila snimka koja pokazuje razmjere katastrofalnih požara u Kaliforniji. Na snimci je prikazan automobil kako se probija kroz ogroman požar. S obje strane ceste prodire vatra, iz koje se diže dim, što je dodatno otežavalo bijeg. Međutim, u jednom trenutku gospođa Brynn Chatfield počinje moliti: „Nebeski oče, molim te, pomozi nam. Pomozi nam da dođemo na sigurno. Hvala ti za Jeremja i njegovu hrabrost.”

Snimka je nastala dok je obitelj napuštala Paradise u Kaliforniji, područje koje je potpuno izgorjelo u požarima. Brynn je ovu snimku objavila kada je njezina obitelj, srećom, već bila na sigurnom. Žena je uz video napisala: „Osjećam se slomljeno jer objavljujem ovaj video, ali mislim kako to moram učiniti. Moj rodni grad je u vatri, ali moja obitelj je evakuirana i sigurna, što nažalost nije slučaj sa svim mojim prijateljima.“

Ovaj požar su prozvali Camp Fire, a pogodio je područje Paradiso, koje se nalazi oko 300 kilometara sjeverno od San Francisca. U Kaliforniji se istovremeno pojavio još jedan požar na području Los Angelesa, koji je prozvan Woolsey. Nekoliko tisuća američkih vatrogasaca već se tjedan dana bori s vatrom. Do sada je poginulo najmanje 48 ljudi, a uništeno je nekoliko desetaka tisuća hektara površine.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net