Želim živjeti, Nina Badrić, sestre Husar, Shorty, Emanuel, Alan Hržica, sestre Palić

Nakon što se više popularnih glazbenika udružilo kako bi snimilo pjesmu ‘Želim živjeti’, koja je postala neslužbenom himnom inicijative 40 dana za život, u nekoliko hrvatskih medija pojavili su se tekstovi koji su kritički progovorili o pjesmi i njezinoj intenciji – borbi za nerođeni život i vrijednosti svakog novog života.

Jutarnji list je tako objavio tekst u kojem je pjesmu opisao kao neku vrstu “političkog pritiska” u vrijeme kada Ustavni sud odlučuje o ustavnosti Zakona o pobačaju iz 1978. Također, mediji su dali veliki prostor Facebook statusu Danijele Dvornik, udovice glazbenika Dine Dvornika koja je izvođače (Nina Badrić, sestre Husar, Shorty, Alan Hržica i band Emanuel) na potpuno neargumentiran i nepriličan način optužila za “licemjerje”, te kako koriste “vjeru da bi pridobili publiku”.

Nakon toga su se oglasili sami izvođači.

“Živimo u demokratskoj državi u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje. To što imam svoje mišljenje ne znači da nekoga osuđujem. Te žene koje su prošle kroz to osjetile su to na svojoj duši i njih treba ohrabriti, a ne osuđivati. Ova pjesma je za ohrabrivanje, ne za osudu”, rekla je za jedan portal Marija Husar Rimac dodavši kako su ona i sestra joj Ivana odmah odgovorile pozitivno nakon što ih je kontaktirao jedan od autora pjesme Domagoj Pavin, pjevač skupine Emanuel.

“Danas u ovom svijetu kad je natalitet u opadanju, kad smo u strci za poslom, više šetamo pse nego djecu. Moje je bilo da dam podršku majkama i očevima da rade djecu”, rekao je s druge strane Alan Hržica, dodajući kako je svoj doprinos pjesmi dao prije svega zbog potpore majkama koje su neodlučne trebaju li roditi.

Reakcije na pjesmu govore kako je ona doista ‘pravi pogodak’ i kako je došla u savršeno vrijeme. Uskoro počinje i nova molitvena akcija “40 dana za život”, a u Hrvatskoj se sve glasnije progovara o spašavanju života nerođene djece i daje se sve veća potpora majkama koje, unatoč pritisku okruženja, ne žele abortirati. I Bogu hvala na tome.

Podsjetimo: tekst pjesme potpisuju Marija Sedej i Dalibor Bartulović, a aranžman Branimir Jovanovac i Domagoj Pavin iz popularnog duhovnog sastava Emanuel. Poslušajte je još jednom.

Bitno.net