Događaju je prisustvovao Veliki kancelar HKS-a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji je tom prigodom uputio pozdravnu riječ u kojoj je istaknuo kako s posebnim osjećajem može reći da na Hrvatskome katoličkom sveučilištu započinje Integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina, piše Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Fakultet medicine na ovome Sveučilištu ne može zanemariti ključnu usmjerenost koja je kršćanski solidarna, empatična sa svima koji trpe te im pomoći da osjete blizinu čovjeka i ljubav povezanu sa znanjem, kako bi se otkrivao dublji smisao zdravlja i bolesti.”

Kardinal je na kraju govora u zahvalnosti za početak studija zazvao zagovor za sve one koji su dionici tog početka, a ujedno je uputio riječi ohrabrenja studentima.

“U radosti današnjega početka, u zahvalnosti vama: Rektore, profesori i djelatnici Sveučilišta, u nadi studentskih pogleda prema vremenu pred njima i pred svima nama, zazivam blagoslov, da budete posebni nositelji Božjega ozdravljenja, kako zazivamo njegova Duha Svetoga pjevajući: “Sana quod est saucium” – “Vidaj rane ranjenim.” I za to ne treba čekati diplomu. Taj je poziv upućen svima, a osobito vama, studentice i studenti. Vama se radujemo i u vama već sada vidimo lijek mnogim našim ranama. Hrabro s Gospodinom u prvu akademsku godinu!”

Pozdravnu riječ okupljenim predstavnicima institucija, djelatnicima i studentima uputili su rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Željko Tanjić, dekan Medicinskog fakulteta HKS-a prof. dr. sc. Dalibor Karlović, ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš i u ime ministra znanosti i obrazovanja državni tajnik Ivica Šušak.

Nakon svečanog akademskog čina Kardinal je, u pratnji rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića i dekana prof. dr. sc. Dalibora Karlovića, obišao prostorije koje će studentima medicine već ove akademske godine služiti za stjecanje znanja i vještina.

Pozdravnu riječ zagrebačkog nadbiskupa i velikog kancelara Hrvatskog katoličkog sveučilišta kardinala Josipa Bozanića prigodom početka Studija medicine na Medicinskom fakultetu Hrvatskog katoličkog sveučilišta možete pročitati OVDJE.