Papa je Franjo u petak, 22. ožujka, u kapelici Doma svete Marte služio Svetu Misu u nazočnosti čistačâ i vrtlarâ koji rade u Vatikanu. Bilo je to pravo veliko iznenađenje za više od 30 zaposlenih koji su radosno prihvatili Papin poziv.

– Mi smo nevidljivi – rekao je Luciano Cecchetti, voditelj službe za vrtove i gradsku čistoću, govoreći o zaposlenicima koji svakoga dana rade kako bi Trg svetoga Petra bio čist, te njeguju biljke koje tu malu državu čine vrtom čudesa. Upravo je to njihovo zauzimanje Papa želio nagraditi pozivajući ih na Misu u Dom svete Marte.

U propovijedi, koju je održao bez unaprijed pripremljenoga teksta, Papa je razmišljao o odlomku iz jučerašnjega Evanđelja koji govori o Židovima koji skupljaju kamenje kako bi kamenovali Isusa – rekao je pater Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

– Ako imamo zatvoreno srce, ako imamo kameno srce, kamenje nam dođe u ruke, i spremni smo baciti ga. Zbog toga valja otvoriti srce ljubavi – rekao je papa Franjo. I, kako običava učiniti, Papa je na kraju Mise sjeo u klupu, u jednom od posljednjih redova, zajedno s drugim vjernicima, te se sabrao u osobnoj molitvi. (rv/bitno.net)