Papa je u privatnoj audijenciji primio Zlatana Ibrahimovića (40), proslavljenog napadača talijanskog nogometnog kluba AC Milano, prenosi talijanski sportski list Gazzetto dello sport. Šveđanin je u utorak navečer putem Twittera objavio fotografiju iznenadnog posjeta na kojoj se vidi kako se smiješi pored Rimskog biskupa.

Osim toga, nogometaš je napisao riječi “Mir i ljubav. Papa Franjo”. Prema izvješću lista Gazzetta dello Sport, Ibrahimović je Papi poklonio dres Rossonera – kako se kolokvijalno nazivaju igrači nogometnog kluba AC Milano – kao i izdanje svoje nedavno objavljene biografije Adrenalina. U njoj nogometaš, između ostalog, opisuje kako ga ljubav i mržnja navijača tjeraju na još bolji nastup. Knjiga govori o njegovih dosadašnjih 40 godina života, a on ju je osobno predstavio Papi: “Ovo je dio moje priče, sadrži opis mog života i malu poruku”.

Franjo je obećao da će je “sa zadovoljstvom pročitati”. Sport je “poruka čovječnosti i veličine”. Zauzvrat, Papa je nogometašu Ibrahimoviću poklonio knjigu Sport u mislima Pape Franje. Kao priznati ljubitelj nogometa, 84-godišnji Rimski biskup uvijek iznova poziva istaknute igrače u Vatikan.

Zlatan Ibrahimović rođen je u Švedskoj, sin je Bošnjaka Šefika Ibrahimovića podrijetlom iz područja Bijeljine i Hrvatice Jurke Gravić iz naselja Prkos u općini Škabrnja. Otac Šefik emigrirao je u Švedsku 1977. godine gdje je sreo buduću suprugu, koja je također bila švedski imigrant. Ibrahimović je odrastao u Rosengårdu, predgrađu Malmöa poznatom kao useljeničkom kvartu, zajedno s tri sestre i dva brata.