Puhački orkestar Lovran je na Trgu svetog Petra, u sklopu audijencije kod Svetog Oca, izveo poznatu pjesmu “Mi smo hrvatski mornari”. U Rimu su boravili u sklopu četverodnevnog gostovanja u Castelnuovo di Portu, gradiću u blizini Rima, kamo su doputovali na poziv tamošnjeg orkestra.

„Osjećali smo se veličanstveno. Ovo je bio najljepši trenutak našeg putovanja. Papa je prošao blizu nas. Nije imao vremena da nam priđe, ali sam siguran da mu se svidjela naša glazba“, objašnjava za Rome Reports David Kurti, član orkestra.

Puhački orkestar Lovran je osnovan 1911. godine, a godišnje izvedu oko 70 koncerata. „Mi smo složna grupa koja voli svirati sve vrste glazbe. Ovaj nastup je bio doista poseban“, objašnjava David Kurti.

„Dolazimo iz grada koji se nalazi na moru, u istočnoj Istri. Kao što vidite, odjeveni smo u mornarska odijela. Upravo smo zbog toga htjeli Papu počastiti s pjesmom o mornarima“, završava David Kurti. Lovranski puhači su na audijenciji imali čast sjediti u prvom redu i nastupili su neposredno pred početak. Nakon svečanosti su izveli još nekoliko skladbi i razgledali baziliku svetog Petra.

Bitno.net