Ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni izvijestio je 2. prosinca o Papinom zdravstvenom stanju za koje je rekao da se „poboljšava“. Sutrašnja molitva Angelusa u podne prenosit će se uživo putem Vatican Newsa i moći će se izravno pratiti na velikim videozaslonima na Trgu sv. Petra, prenosi Vatican News.

Izvješćujući o Papinom zdravstvenom stanju, vatikanski glasnogovornik je rekao da Papa nema više povišenu tjelesnu temperaturu te kako nastavlja primati odgovarajuću terapiju. Dodao je kako Papino zdravstveno stanje „ide na bolje“.

Papu već tjedan dana muči upala pluća, zbog čega je morao uvelike promijeniti svoje redovne obveze, prije svega, putovanje na COP28 u Dubaiju, na kojem je kardinal Pietro Parolin pročitao Papin govor.

Mjere opreza se nastavljaju i Bruni je precizirao da će, „kako bi se izbjeglo izlaganje naglim promjenama temperature, sutra ujutro papa Franjo izmoliti Angelus putem videoveze iz Doma svete Marte“. Tako je bilo već prošle nedjelje, kada se Papa pojavio sjedeći pokraj mons. Paola Braide, predstojnika Ureda u Državnome tajništvu, koji je umjesto Pape pročitao meditaciju prije molitve Anđeo Gospodnji te pozive i pozdrave nakon Angelusa, dok je Papa kratko pozdravio na početku i na kraju te izmolio marijansku molitvu.

Sutrašnji Angelus, precizirao je Bruni, prenosit će se također uživo na televiziji i na videozaslonima na Trgu svetog Petra, posredstvom Vatican Media i u streamingu na mrežnoj stranici Vatican News.