U Vatikanu je predstavljena tzv. pametna krunica u obliku narukvice koja je kompatibilna sa sustavima iOS i Android. Cijena pametne krunice iznosi 100 eura.

“U svijetu ravnodušnosti i suočeni s toliko nepravdi, siromaštvom te uskraćivanjima osnovnih prava, moliti za mir u svijetu znači pomiriti se u svojim svakodnevnim odnosima, pomiriti se s najsiromašnijima, sa strancima, različitim kulturama, duhovnim i vjerskim tradicijama, ali i s našom zemljom, našim šumama, našim rijeka i oceanima”, izjavio je otac Frédéric Fornos u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Dodao je kako krunica predstavlja lijepu duhovnu tradiciju promišljanja evanđelja s Marijom, donosi CNA. “To je jednostavna i ponizna molitva”, objašnjava otac Fornos.

Narukvica “eRosary” se aktivira znakom križa. Spojena je na aplikaciju “Click to Pray eRosary” koja prati napredak svakog molitelja te u sebi sadrži vizualna pomagala i zvučna promišljanja o otajstvima krunice. Krunica je vodootporna, a u osmislila ju je Papina Svjetska molitvena mreža. Trenutno se može naručiti na Amazonu za 99 eura, odnosno oko 109 dolara. Krunicu je razvila kompanija GadgTek Inc (GTI) koja se nalazi u Tajvanu.

Među tzv. “ekskluzivnim i personaliziranim sadržajima o molitvi krunice” nalazi se i opcija “tematske krunice”, pa će molitelji moći odabrati između pojedinih tema, kao što su Laudato Si, migranti i izbjeglice, duhovna zvanja i mladi. “Usmjerena na periferne granice digitalnog svijeta, u kojem mladi žive, naša eKrunica će služiti kao pedagogija utemeljena na tehnologiji koja mlade uči kako moliti krunicu, kako moliti za mir te kako promišljati evanđelje”, stoji u priopćenju.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net