SVETICA BOŽJEG MILOSRĐA

U Vatikanu sve spremno za kanonizaciju Majke Terezije

U Vatikanu je sve spremno za sutrašnju kanonizaciju Majke Terezije, utemeljiteljice ženskog i muškog ogranka Družbe Misionarki ljubavi.

Foto: CNS

Foto: CNS

Datum svečanosti nije izabran slučajno, već se uključuje u Jubilej karitativnih djelatnika i volontera, koji se slavi danas i predstavlja jednu od najvažnijih jubilejskih svečanosti. Papa Franjo će sutra u 10.30 predvoditi svečanu misu kanonizacije na Trgu sv. Petra, koju će izravno prenositi 120 televizijskih postaja i više stotina radio postaja. Vjernici će svečanost moći pratiti i putem Youtubea i Instagrama. Za svečanost se akreditiralo 600 novinara.

Do sada je, kako je pojasnio novi ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Greg Burke, podijeljeno više od stotinu tisuća ulaznica. Mnogi su međutim stigli u Rim u nadi da će direktno nabaviti ulaznice, što je za sada još uvijek moguće. Prema njegovim riječima na Trgu sv. Petra nisu poduzete nikakve izvanredne mjere predostrožnosti. Talijanska policija je međutim povećala broj policajaca koji će nadzirati okolicu Trga i Rim. Na misi će sudjelovati i službena državna predstavništva iz petnaest zemalja.

Na Trgu će se naći i brojne osobe koje su uvjerene da su ozdravile zagovorom blažene Majke Terezije. Vrhovna poglavarica Družbe Misionarki ljubavi Mary Prema Pierick istaknula je na konferenciji za tisak kako je smiješak Majke Terezije najljepši dar što ga ostavila zajednici i čovječanstvu, jer mu nitko nije mogao odoljeti. Otac Brian Kolodiejchuk, postulator kauze, istaknuo je riječi nove svetice koja je često znala ponoviti kako smo svi stvoreni za ljubav i da ljubimo. Nova je svetica – prema njegovim riječima – bila posvuda znak milosrđa. Ona je osjetila potrebu nježnosti Božjeg milosrđa. Posebno je istaknuo univerzalnost nove svetice, jer Kolkata ne postoji samo u Indiji, već u svim krajevima svijeta, pa i u bogatijim zemljama. Spomenuo je i kako je Majka Terezija osnivala samostane za svoje redovnice posvuda, pa i tamo gdje je izgledalo nemoguće. To je svetica za sve, jer je dijelila Isusovu muku sa svima. Bila je – kako se sama nazivala – olovčica u Božjim rukama.

Tekst nastavlja ispod oglasa

IKA | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 3. rujna 2016.

Možda vam se svidi