NAJVEĆE BOGATSTVO KONTINENTA

Papina molitvena nakana za rujan: Ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca

Potrebno je ulagati u njihovo obrazovanje kako bi se zajamčila budućnost Afrike, te stvarati na taj način radna mjesta u njihovim zemljama

Foto: Shutterstock

Afrika je bogati kontinent, a najveće i najdragocjenije bogatstvo jesu mladi, istaknuo je papa Franjo u videoporuci koju je poslao putem svoje Svjetske molitvene mreže (Pope’s Worldwide Prayer Network) prilikom objavljivanja molitvene nakane za rujan koja glasi: Ulagati u obrazovanje mladih Afrikanaca koji su najveće bogatstvo kontinenta.

Mladi imaju pravo na obrazovanje – naglasio je Papa i upozorio: oni moraju imati mogućnost birati između toga da se prepuste da ih shrvaju teškoće ili da pretvore teškoće u prilike. Potrebno je ulagati u njihovo obrazovanje kako bi se zajamčila budućnost Afrike, te stvarati na taj način radna mjesta u njihovim zemljama.

Prema statistici Međunarodne organizacije rada za 2017. godinu, u subsaharskoj je Africi 12,9% mladih Afrikanaca u dobi od 15 do 24 godine nezaposleno. UNESCO, Organizacija za obrazovanje, znanost i kulturu Ujedinjenih naroda, procijenila je da prošle godine gotovo 60% mladih Afrikanaca u dobi između 15 i 17 godina nije pohađalo školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatican News | Bitno.net

Objavljeno: 8. rujna 2018.
  • Oznake:

Možda vam se svidi