Papa Franjo dobio je temperaturu zbog čega je otkazao audijencije 26. svibnja, izvještava Tiskovni ured Svete Stolice.

Iako nisu bile predviđene audijencije sa skupinama, papa Franjo nije primio ni pojedince radi svoga zdravstvenog stanja.

„Papa Franjo zbog groznice jutros nije primio nikoga u audijenciju”, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice u popodnevnim satima, a prenosi talijanska novinska agencija ANSA.

Kako piše Reuters, u vremenu pisanja objave papa Franjo bi i dalje trebao predslaviti misu na Pedesetnicu, 28. svibnja na Trgu svetog Petra. Nema informacija o održavanju privatnih audijencija zakazanih za subotu, 27. svibnja.

Podsjetimo, Sveti Otac je krajem ožujka proveo nekoliko dana u bolnici Gemelli zbog respiratorne infekcije. Tijekom leta u Budimpeštu u travnju mjesec dana kasnije, kazao je da je njegovo tijelo „dobro reagiralo na bolnički tretman“.

Franju se još uvijek može vidjeti kako se kreće u invalidskim kolicima zbog problema s koljenom koji ga muče već neko vrijeme. Tako za vrijeme proteklih uskrsnih blagdana u nekoliko navrata nije predvodio svete misu u bazilici sv. Petra, nego je to prepustio nekome od nadbiskupa.