– Imajte uvijek pred očima primjer Dobrog Pastira koji nije došao da bude služen, već da služi i pokuša spasiti što je već bilo izgubljeno – poručio je papa Franjo tijekom jučerašnje svečane mise u bazilici sv. Petra na kojoj je zaredio desetoricu svećenika među kojima i Hrvata Ivana Mladinea.

Među desetoricom zaređenih svećenika šestorica su Talijani, dvojica Indijaca, Argentinac i Hrvat. 28-godišnji Splićanin Ivan Mladineo već ima starijeg brata svećenika Nikolu, te dvije sestre Mihaelu i Gabrielu koje su u karmelićanskom redu, u samostanu u španjolskoj Avili.

Prije mise papa Franjo se povukao u sakristiju i molio zajedno s ređenicima, koje je preporučio zagovoru Blažene Djevice Marije. Prije molitve Kraljice neba papa Franjo je mlade, nazočne na Trgu sv. Petra, upitao jesu li ikad i oni osjetili Gospodinov glas, koji ih je pozvao, željom ili unutarnjim nemirom, da ga slijede izbliza? Jesu li poželjeli biti Isusovi apostoli. “Mladost treba iskoristiti za velike ideale”, rekao je Papa i primijetio kako iza svećeničkih i redovničkih zvanja stoji uvijek nečija molitva – bake, djeda, majke, oca ili neke zajednice: “Duhovni pozivi se rađaju molitvom i samo molitvom ustraju i donose plodove.”

[facebook]Ako želite saznati sve o novom Papi lajkate Bitno.net![/facebook]

Bitno.net