Na izričit Papin zahtjev, Apostolska je milostinjarnica ovih dana obišla područje središnje Italije, pogođeno snažnim potresima, te od malih prodavača, koji su nakon potresa u velikim teškoćama, kupila tipične prehrambene proizvode. Objavio je to, u posebnom priopćenju, spomenuti ured Svete Stolice, koji se, u Papino ime, bavi karitativnim radom.

U dogovoru s biskupima iz potresom pogođenih područja, određeno je, naime, nekoliko skupina poljodjelaca i proizvođača čijim gospodarstvima, zbog štete prouzročene potresom, prijeti zatvaranje.

Apostolska je milostinjarnica kupila velike količine njihovih proizvoda, sa željom koju je izrazio Sveti Otac – kako je istaknuto u priopćenju – da im se pomogne, te da ih se ohrabri da nastave sa svojim aktivnostima. Ta je gesta u skladu s učiteljstvom pape Franje koji je na raznim susretima često podsjećao da se, kada se ne zarađuje za kruh, gubi dostojanstvo. Svi kupljeni proizvodi odmah su raspodijeljeni pučkim kuhinjama u Rimu, za pripremu svakodnevnih obroka darovanih potrebitima i beskućnicima – stoji u priopćenju.

I u samoposluzi koja se nalazi unutar Grada Vatikana, i koja je rezervirana za zaposlene u Vatikanu, moguće je kupiti tipične proizvode iz toga, potresom pogođenoga, područja, podupirući tako ponovno poticanje gospodarstva u tom dijelu središnje Italije koja je još uvijek u teškoj situaciji.

Radio Vatikan | Bitno.net