Papa Franjo je pozvao Crkve u cijelom svijetu da se pridruže duhovskom bdijenju koje će se, na poticaj katoličkih ordinarija, održati u crkvi svetoga Stjepana u Jeruzalemu. “Univerzalna Crkva ujedinjena Duhovskim bdijenjem koje će se održati u Jeruzalemu”, najavio je papa Franjo danas prijepodne, na kraju govora održanoga pred novim veleposlanicima ovjerovljenima pri Svetoj Stolici. Papa je pozvao Crkve u cijelom svijetu da mole i isprose mir u Svetoj zemlji, sjedinjujući se na bdijenju koje su organizirali katolički ordinariji u Svetom gradu.

“Mislim na ono što se ovih dana događa u Svetoj zemlji. Zahvaljujem Bogu na odluci da se zaustave oružani sukobi i nadam se da će se slijediti putovi dijaloga i mira. Sutra navečer će katolički ordinariji u Svetoj zemlji, zajedno sa svojim vjernicima sudjelovati na duhovskom bdijenju u crkvi svetoga Stjepana u Jeruzalemu, moleći za dar mira”,  rekao je.

Dodao je: “Koristim ovu prigodu  da potaknem sve pastire i vjernike Katoličke Crkve da se sjedine s njima u molitvi. Neka se u svakoj zajednici uzdigne molitva Duhu Svetomu kako bi Izraelci i Palestinci pronašli put dijaloga i oprosta, kako bi bili strpljivi graditelji mira i pravednosti, otvarajući se, korak po korak, zajedničkoj nadi, suživotu među braćom”.

U ovim posljednjim riječima odjekuje Papin apel za mir u Svetoj zemlji koji je uputio u podnevnom nagovoru prošle nedjelje.