Sveti Otac uputio je 7. listopada brzojav sućuti žrtvama napada na dječji vrtić u Uthai Sawanu u Tajlandu. Više je od 30 mrtvih – od kojih je 23 djece.

Papa Franjo je uslijed jednog od „najstrašnijih pokolja djece koju je počinio jedan ubojica u novijoj povijesti” – kako piše Reuters – uputio brzojav sućuti u kojem izražava duboku tugu. Brzojav potpisuje državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

„Duboko ožalošćen saznanjem o užasnom napadu koji se dogodio u vrtiću u Uthai Sawanu, Njegova Svetost Papa Franjo izražava svoju iskrenu sućut i jamči svoju duhovnu blizinu svima onima koji su pogođeni tim činom neizrecivog nasilja nad nedužnom djecom”.

Papa Franjo molio je da Bog iscijeli rane i da utjehu pogođenima. Molio je da „u tom času neizmjerne tuge” ozlijeđeni i ožalošćene obitelji mogu crpiti „potporu i snagu iz solidarnosti svojih susjeda i sugrađana”.

Napad se dogodio 6. listopada na području sjeverozapadnoga Bangkoka, a policijske su službe identificirale napadača kao bivšeg policajca. Većina ubijene djece izbodeno na smrt, a nakon napada bivši je policajac ubio ženu, dijete i sebe.