GIANLUCA GAUZZI BROCCOLETTI

Papa imenovao novog zapovjednika vatikanske žandarmerije

Papa Franjo imenovao je 15. listopada dosadašnjega zamjenika zapovjednika Žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada Gianluca Gauzzija Broccolettija (45) nasljednikom Domenica Gianija (57)

Foto: Vatican Media

U priopćenju Tiskovnoga ureda Svete Stolice ističe se da je Broccoletti, rođen u mjestu Gubbio kraj Perugie, pripadnik Žandarmerijskih snaga od godine 1995. Inženjer tehnologije od godine 1999. bio je zadužen za razvoj struktura sigurnosti, osobito na Internetu te je između ostaloga bio odgovoran za mjere sigurnosti na konklavama 2005. i 2013. Pape sv. Ivana Pavla II., Benedikta XVI. i Franju pratio je na više putovanja, od godine 2010. pripada operativnom centru za sigurnost, koji i vodi od godine 2017., a 2018. imenovan je zamjenikom zapovjednika, prenosi Vatican News.

Papa Franjo prihvatio je ostavku zapovjednika Žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada Domenica Gianija, 14. listopada nakon što su u talijanskim medijima objavljene povjerljive odredbe o učincima nekih administrativnih ograničenja koja su nametnuta osoblju Svete Stolice.

IKA | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeno: 15. listopada 2019.

Možda vam se svidi