„Sveti Otac je jutros, nakon što je slavio misu, nastavio u Domu Svete Marte s planiranim susretima prema za danas predviđenom rasporedu, izuzev audijencije za članove Međunarodne skupine za bioetiku i sudionike Generalnog kapitula Kristovih legionara i generalne skupštine Bogu posvećenih žena i laika iz Regnuma Christi“, izjavio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni, odgovarajući na pitanja novinara. Prije dva dana Bruni je rekao da je Papa zbog ‘lakše bolesti’ radije ostao u „blizini Doma sv. Marte“.

Jutros se papa Franjo susreo s poglavarom Ukrajinske grkokatoličke crkve velikim kijevskim nadbiskupom Svjatoslavom Ševčukom i prefektom Kongregacije za biskupe kardinalom Marcom Ouelletom. U audijenciju je primio i apostolskog nuncija u Francuskoj nadbiskupa Celestina Migliorea te apostolskog nuncija u Libanonu nadbiskupa Josepha Spiterija.

I u petak je Papa slavio misu, ali je odgodio službene audijencije planirane za taj dan. Tako se nije susreo sa sudionicima plenarne skupštine Papinske akademije za život. Njegov govor pročitao je predsjednik Akademije mons. Vincenzo Paglia. Susreti u Domu Svete Marte, međutim, redovito su nastavljeni. Prošli četvrtak Papa nije sudjelovao u pokorničkom bogoslužju u bazilici Svetog Ivana Lateranskom s klerom rimske biskupije. Papin govor pročitao je kardinal vikar Angelo De Donatis.

IKA | BItno.net