U govoru sudionicima konferencije Međunarodne mreže katoličkih parlamentaraca, koje je nakon podnevnoga nagovora primio u dvorani Clemetina, u Vatikanu, papa Franjo je bio zadovoljan te im izrazio doborodošlicu, pozdraviši sve sudionike, a posebice kardinala Christopha Schönborna i predsjednika, Christiaana Altinga von Gesaua.

Papa je rekao da zna da ovogodišnji susret okuplja veći broj sudionika nego prijašnji njihovi susreti, a sami sudionici predstavljaju „široki spektar političkog i zakonodavnog iskustva, naglašujući još jasnije kolektivnu ljudsku stvarnost koja odražava univerzalnost Crkve“.

„Posebno mi je drago da je sudjelovanje članova iz različitih afričkih zemalja u porastu. Ove godine, unatoč nizu važnih tema, usredotočili ste se na kršćansko viđenje ljudske osobe. Potičem vas: kad se vratite u svoju zemlju, razvidite plodove svog promišljanja o tome kako katolička vjera vodi prema ispravnom razumijevanju osobe“ – kazao je Sveti Otac.

Dok se doprinos Crkve u velikim pitanjima društva našega vremena često može dovesti u pitanje, bitno je da je vaša zauzetost stalno prožeta njezinim moralnim i socijalnim naukom, kako bi se izgradilo humanije i pravednije društvo. Zakoni koje donosite i provedite trebaju izgrađivati mostove dijaloga među različitim političkim gledištima, čak i kad odgovaraju konkretnoj svrsi, radi promicanja veće brige za ranjive i marginalizirane, osobito za mnoge prisiljene da napuste svoju domovinu, ali i za promicanje ispravne ljudske i prirodne ekologije“ – rekao je Papa.

„Usred patnje narodâ molim vas da nastavite gledati prema Kristu, čija će vas ljubav nadahnuti, da nas Duh – kroz razmjenu darova – može dovesti bliže istini i dobroti. Da u svome profesionalnom djelovanju uvijek mognete donositi radosnu vijest o Isusu; da nitko nije beznačajan; da se nitko i ni u kojem stadiju svoga života, ne smije odbaciti, vas i ljude kojima služite, povjeravam zaštiti Gospe, Majke Crkve, i rado vam udjeljujem Apostolski blagoslov – rekao je na koncu kratkog susreta papa Franjo.

Radio Vatikan | Bitno.net