Papa Franjo imenovao je novim predsjednikom Papinske crkvene akademije nadbiskupa Salvatorea Pennacchija, dosadašnjega apostolskog nuncija u Poljskoj. Prije dva dana, 23. siječnja, Papa je, naime, prihvatio ostavku na dužnost predsjednika spomenute akademije koju je podnio mons. Joseph Marino, koristeći se mogućnošću određenom 20. člankom Pravilnika papinskih predstavništava, koji nuncijima daje mogućnost da zatraže ranije umirovljenje po navršenoj 70. godini života. Nadbiskup Marino, rođen 1953. godine u Birminghamu (Sjedinjene Američke Države) upravo je 23. siječnja navršio 70 godina.

Papinska crkvena akademija brine se o pripremi svećenikā koji se spremaju za diplomatsku službu Svete Stolice u nuncijaturama ili u Državnom tajništvu.

Nadbiskup Pennacchio, zaređen za svećenika 1976. godine za biskupiju Aversa, nakon pohađanja Papinske crkvene akademije i stjecanja doktorata iz filozofije, ušao je u diplomatsku službu Svete Stolice 15. travnja 1979., služeći u apostolskim nuncijaturama u Panami, Etiopiji, Australiji, Turskoj, Egiptu, Jugoslaviji i Irskoj.

Ivan Pavao II. ga je 28. studenog 1998. imenovao naslovnim biskupom Montemarana i nuncijem u Ruandi. Dana 20. rujna 2003. imenovan je nuncijem u Kambodži, Singapuru i Tajlandu, te apostolskim delegatom u Bruneju, Laosu, Maleziji i Burmi. Sve je te dužnosti napustio 8. svibnja 2010., na dan kada ga je Benedikt XVI. imenovao nuncijem u Indiji, a u studenom i u Nepalu. Papa Franjo ga je 2016. godine imenovao svojim predstavnikom u Poljskoj. Na toj je dužnosti ostao sve do današnjega imenovanja.