Međugorje

Međunarodno crkveno povjerenstvo za Međugorje donijet će u petak zaključak nakon višegodišnjeg istraživanja fenomena ukazanja u hercegovačkom selu, saznaje ekskluzivno Bitno.net. Nakon toga će njihovo mišljenje doći na stol pape Franje, a potom će ubrzo uslijediti i odluka o tome kako će se Vatikan postaviti prema tom pitanju.

Podsjetimo, međunarodno povjerenstvo ima ukupno 17 članova, a među njima je petero Hrvata. Osim kardinala Josipa Bozanića i Vinka Puljića u povjerenstvu su i isusovac psiholog Mijo Nikić, prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak, te sestra Veronika Nela Gašpar, doktorica teologije i profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Rijeci. Kako doznajemo iz izvora bliskih Povjerenstvu, ono treba prekosutra održati sjednicu na kojoj će se glasovati o zaključku o tome što se u Međugorju zapravo događa.

Povjerenstvo utemeljeno u ožujku 2010. nakon odluke pape Benedikta XVI., u ovih je nekoliko godina pomno pregledalo sve dokumente vezane sa Međugorjem, ali i obavilo razgovore sa vidiocima i ostalima koji su na razne načine povezani sa ukazanjima. Sada njihovi zaključci idu prema Državnom tajništvu Svete stolice, a potom prema papi Franji. Rad povjerenstva bio je obavijen velom tajne i svim njegovim članovima bilo je zabranjeno govoriti u javnosti nešto o njemu.

G. An. | Bitno.net