Petar

Kako izvještava Slobodna Dalmacija, tijekom sedamdesetih godina majka petogodišnjeg dječaka oboljelog od cerebralne paralize zamolila je za pomoć u molitvi isusovce sa splitskog Manuša. Nedugo nakon toga, u crkvi Presvetog Srca Isusova organizirani su molitveni susreti obitelji, redovnika i novaka, a sada već pokojni pater Josip Kukuljan predložio je da se za ozdravljenje mole Petru Barbariću. Molitva im je bila uslišana i milost se dogodila! Petogodišnji dječak, potpuno oduzet i bez mogućnosti govora, počeo se oporavljati te je u crkvi i prohodao, piše Saša Horvat za portal Slobodna Dalmacija.

– Doktori u splitskoj bolnici ostali su šokirani kada su napravili CT mozga i uvidjeli kako je atrofija nestala i kako se mozak oporavio. To je u medicini jednostavno nečuveno! Dječak, sad već odrasli čovjek, i dalje živi u Splitu, a živ je i liječnik koji ga je od djetinjstva liječio i koji je bio svjedok njegova ozdravljenja te to i posvjedočio. Na potvrdu je dječak išao i dva puta u Italiju gdje su ga pregledavali – opisao je za Slobodnu Dalmaciju pater Božidar Nagy, vicepostulator kauze za beatifikaciju sluge Božjeg Petra Barbarića, dodajući kako je bilo još puno slučajeva uslišanja molitava upućenih Barbariću, no, ovo čudo je izabrano za proces beatifikacije.

Vjera ti je bitna? Pridruži nam se:

Kao što je portal bitno.net već izvijestio, Generalna postulatura Družbe Isusove, koja vodi kauzu za beatifikaciju sl. Božjega Petra Barbarića, predala je 17. srpnja Kongregaciji za kauze svetaca u Vatikanu Poziciju o njegovim krepostima. Time je završen prvi i najvažniji dio njegova postupka za beatifikaciju, koji je u slučaju sluge Božjega Petra Barbarića trajao pune 74 godine tj. od 1938. kad je u Sarajevu otvoren postupak njegove beatifikacije.

Inače, sama inicijativa za proglašenjem neke osobe svecem kreće iz naroda. Hrvatski kandidat oltara sl. Božji Petar i nekoć je, a sada još više, uživao glas svetosti, što se posebno vidi po broju vjernika koji dolaze na Mise u crkvi travničkog sjemeništa, gdje se nalazi njegov grob.

Bitno.net