OsijekFoto: IKA
U organizaciji Povjerenstva za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Đakovačko–osječke nadbiskupije, animatora i predstavnika udruga osoba s invaliditetom, u osječkoj Župi sv. Ćirila i Metoda održan je 14. listopada 9. susret osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Osječke regije.

Uz geslo “Gospodine učvrsti nam vjeru” susret je okupio vjernike Osječkog zapadnog i Osječkog istočnog dekanata, Čepinskog i Baranjskog dekanata koji su u župnoj crkvi pratili duhovno-umjetnički program s mnoštvom pjesme i scenskih igara, skupa molili i radovali se sudjelujući u programu pod vodstvom Tatjane Biljan. Riječ dobrodošlice uputio je župni vikar Josip Matas, dok je gradonačelnik Krešimir Bubalo istaknuo kako nas vjera vodi i drži u životu. Susret je otvorio i naposljetku propovijedao Alojz Kovaček, nadbiskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, istaknuvši kako “u upravo proglašenoj Godini vjere možemo svojim životom i svjedočenjem pridonijeti rastu osobne i vjere u svijetu” te da “na susretu želimo moliti za tri temeljne kršćanske krjeposti, a to su nada, vjera i ljubav”.

Višesatno druženje u slavljenju Boga završeno je zajedničkom molitvom Oče naš, koju je na španjolskom predvodila s. Graciela iz Ekvadora, misom i zajedništvom uz trpezu. (ika/bitno.net)