Od blagopokojnog biskupa u miru i svojeg prethodnika oprostio se biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, a misu zadušnicu uz koncelebraciju brojnih biskupa predvodio je zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić.

Pogrebni obred i misa zadušnica za blagopokojnog gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Milu Bogovića mogao se pratiti putem Facebook stranice Gospićko-senjske biskupije i Hrvatskog katoličkog radija te u izravnom prijenosu na Laudato TV. U katedrali su bili članovi obitelji Bogović, nekolicina svećenika koji su s preminulim biskupom usko surađivali te predstavnici županijskih i gradskih vlasti predvođenih županom Ličko-senjske županije dr. Darkom Milinovićem i  gradonačelnikom Gospića Karlom Starčevićem.

Posmrtni ostaci preminulog dr. Bogovića spušteni su u kriptu, ispred oltara katedrale.

Blagopokojni biskup Mile Bogović proživio je bogati svećenički život koji je bio ispunjen zauzetim pastoralnim djelovanjem, proučavanjem i spašavanjem povijesti, predavanjem na fakultetima i odgovornim službama u Riječko-senjskoj nadbiskupiji. Njegovim zauzimanjem 2000. godine uspostavljena je Gospićko-senjska biskupija kojoj je upravo biskup Mile bio prvi dijecezanski biskup. Rado je bio u društvu biskupa, svećenika, svećeničkih kandidata, ali i svakog malog čovjeka.