– Vani je sunčano, a unutra još više. Joey je izašla iz kreveta i uči Indy – piše iznad fotografije objavljene na Facebook profilu obitelji Feek.

Joey i njezin suprug Rory, čije smo dirljivo svjedočanstvo nedavno objavili, prošloga su mjeseca objavili kako njegova supruga više ne može ustati iz kreveta, stoga je ovaj događaj pravo maleno čudo za njihovu obitelj.

Priču o ovoj američkoj pjevačici i hrabroj majci prenijeli su mediji iz cijeloga svijeta, dirljivo pismo koje su Joey i njezin suprug objavili na svom blogu rasplakalo je i one sa srcem od kamena.

Nakon rođenja malene Indiane, djevojčice s Downovim sindromom, Joey je sredinom prošle godine dijagnosticiran rak grlića maternice. Nakon svih tih terapija koje nisu urodile plodom, pretrage su pokazale da se tumor i dalje ubrzano širi.

Supružnici su odlučili prekinuti liječenje i otići kući, na malu farmu na kojoj žive, a Rory piše: “Ne umrijeti, nego živjeti dok se držimo za ruke i sjedimo na stražnjem trijemu i gledamo sunce i svoju slatku djevojčicu koja se igra na prostirci ispred nas. Da uživamo u slavljenju prekrasnog života kojim nas je On blagoslovio i da ne pokušavamo odgovoriti na pitanje zašto ne možemo imati više od toga zajedno. I zašto On dopušta da se to dogodi…“

majka

Okruženi prijateljima koji su, kako se izgledom ne bi razlikovali od Joey obrijali svoje glave, provode svoje posljednje zajedničke trenutke, prepušteni volji Božjoj.

“Mislim da na kraju… dobro i loše, On samo želi da damo Njemu.
I tako smo i učinili.
Preporučujemo se u vaše molitve. Za čudo.
I više, za mirno prihvaćanje Njegove volje.
To je dovoljno!”,

napisao jeRory Feek.

Njezini obožavatelji šalju joj poruke i mole za nju, a njezin suprug Rory joj je najveća podrška.

„Kao i sve žene, moja žena je svjesna onoga što joj je karcinom učinio. Osoba koju ovih dana vidi u ogledalu izgleda kao netko drugi, a ne kao žena koja je unutar nje. To ju duboko pogađa…

Svjestan sam toga, stoga pažljivo odabirem što ću podijeliti… Ona želi biti zapamćena kao pjevačica, posvećena žena i majka puna ljubavi, a ne žena oboljela od raka… Jedino što možemo dati jest podijeliti s drugima ono kroz što prolazimo…

Moja žena je snažna. Vrlo, vrlo snažna. Kao i njezina želja za životom. Posebno zbog malene koja je svako jutro presretna kad ju ogleda. Ne prođe dan da me ne pogleda i kaže ‘Pobijedit ću ja to’ ili ‘Bolje mi je’. I pita me vjerujem li, a ja kažem da vjerujem. Odabirem vjerovati.

Više ne može ustati iz kreveta… Ali prekrasna je. Tako prekrasna!

Kad Bog uzme vanjsku svjetlost, ona unutrašnja zasja još većim sjajem. To je čudesno! Ona je čudesna!“ objavio je njezin suprug Rory.

Potičući vas na molitvu za Joey pozivamo vas da poslušate pjesmu “When I’m Gone” (Kad me ne bude) koju je ovaj bračni par zajedno napisao i objavio, a koju su mnogi opisali kao Joeyinu oproštajnu poruku.

Bitno.net