Zamislite mladoj osobi u današnjem vremenu prioritete. Instagram,visoka ulična moda, must have pravila, kamo putovati, što jesti, silni savjeti o ponašanju…

Tuširamo se svaki dan. Šminkamo, pomno odabiremo odjeću, obuću, frizuru, planiramo stajling za sljedeći dan ili nadolazeći vikend, a da ne govorim o eventualnim vjenčanjima, blagdanima.

Duša biva sama. Gladna, napuštena, neokupana. Preglasna je. Aktivira nemir, tjeskobu i automatski na najbrži mogući način, ubija tišinu i naše tijelo traži akciju. Televizije, medije, mobitele, računala. Sve, da ne provede vrijeme sa svojim Stvoriteljem.
Gladna je molitve. Žedna je sakramenata. Usamljena je jer nema duha Riječi. Tušira se meditacijom, miriše svjedočanstvima. Ali, nikada nije sama.

Znate što je uspjeh?

Upaliti internet u potpunoj slobodi i prvo kliknuti Bitno.net. Prije Instagrama, prije žutog tiska koji je, iskreno rečeno i privlačan jer se nasmijemo, jer zadiremo nos u tuđe poslove i gledamo u tuđe prljavo rublje.

Bitno.net je ostavio prostora ljudskosti da sagleda u samog sebe, da se preispita vlastita savjest prema sebi a i prema drugima, u odnosu kroz Boga. Bitno.net nas dnevno motivira aktualnostima u dobima godine, u svim našim fazama u kojima se možemo naći, pričam to jer, zahvalna Gospodinu na prijateljima koje imam i s kojima se odgajam u Riječi i Gospodinu, sve krize zajedno rješavamo, i da znate da je Bitno.net naš zajednički detektiv, naš liječnik koji donosi Gospodina, zato smatram da u moru smeća ipak je izronio divan prijatelj, bitan u svom poslanju koji uvijek ima asa u rukavu, i vođen Duhom Svetim, uvijek iskoči nekakav stariji članak u donjem kutu koji otvorim u novoj kartici i šaljem dalje. Nazvala bih to Providnost.

Iako mislimo da su Isus i apostoli samo živjeli u drevnim vremenima, moram Vas razočarati.

Isus je jako moderan, informatički pismen i poznaje svaki sleng i trend, i sjedi kod svakog sudionika ovog portala želeći dodirnuti svakoga od nas. Zar nije to divno? Koja je veličina Stvoritelja kad i u ovom sivom vremenu ponovno svakodnevno daruje iznova svoga Sina? Koliko njih motivira ispočetka da ne gube svoje bitke i da ustaju u nove pobjede? Zar nije veličanstveno što na jednostavnom jeziku dobijemo toliko mudrosti, toliko poticaja svetaca koji su bili ljudi poput nas, i kartu za bolje sutra?

Bitno.net nije portal. Bitno.net je prijatelj.

Hvala Vam na tome.

Tanja Ćurić