Sotonistička organizacija iz Massachusettsa naziva Sotonin hram priopćila je da ju je porezna uprava Sjedinjenih Američkih Država priznala kao Crkvu.

U priopćenju koju su tom prilikom uputili iz Sotonina hrama, istaknuli su da je ovom odlukom njihova organizacija osigurala jednaka legalna prava kao sve ostale vjerske skupine.

“Ovo priznanje će pomoći da se osigura da Sotonin hram ima jednak pristup javnim prostorima kao ostale vjerske organizacije, osnažiti našu poziciju na sudu u borbama protiv vjerske diskriminacije, te nam omogućiti da se prijavljujemo za državne potpore za vjerske organizacije”, stoji u priopćenju.

U kriterijima koje pojedina organizacija mora zadovoljiti kako bi bila proglašena Crkvom, stoji da mora imati: prepoznato vjerovanje i bogoštovlje, vlastitu crkvenu upravu, službeni nauk, zaređene svećenike izabrane nakon završetka propisane izobrazbe, određena mjesta bogoštovlja te redovite vjerske službe.

U veljači ove godine članica Sotonina hrama podnijela je žalbu Vrhovnom sudu države Missouri tvrdeći da zakon o obaveznom savjetovanju prije pobačaj krši njezina vjerska uvjerenja.

Slučaj se, prema pisanju Catholic News Agencyja, usredotočio na dio iz knjižice koja se dijelila svim ženama koje su tražile pobačaj u kojem je stajalo da “život svakog ljudskog bića započinje začećem”, te da će “pobačaj prekinuti život odijeljenog, jedinstvenog, ljudskog bića”. Sud je u svojoj odluci odbacio optužbe članice Sotonina hrama.

Podsjetimo, Sotonin hram je 2014. godine pokušao na sveučilištu Harvard održati ‘crnu misu’, u čemu su u posljednji trenutak spriječeni, a poznati su i po postavljanju Sotonina kipa u Arkansasu.

Ivo Džeba | Bitno.net