Žene, ako budete imali djecu više nećete moći hodati u visokim štiklama i nećete imati vremena našminkati se!

Muškarci, ako budete imali djecu više nećete moći igrati videoigre!

Zaključak? Uzmite kontraceptivnu tabletu „za dan poslije“ i oslobodite sebe moguće „tragedije“ koja prijeti vašem životu!

Ovo gore sažetak je novih, sramotnih reklama za postkoitalnu kontracepciju koje su se ovih dana pojavile na autobusima diljem Velike Britanije.

Na jednoj reklami pored cipela s visokim potpeticama i ružom stoji natpis „Zar bi mijenjali ovo?“, a ispod njega pored dječje dude natpis „Za ovo?“.

Postoji i „muška verzija“. Na njoj umjesto ruža i cipela vidimo džojstik za videoigru, simbol zabave i „opuštanja“ koji je suprotstavljen dječjoj dudi.

Poruka je jasna i poražavajuća: bježite od svake odgovornosti, svake požrtvovnosti. Smisao života je u zabavi, ugađanju sebi i hodanju na visokim potpeticama. Uzmite, dakle, abortivne tablete za dan poslije koje će vam pomoći doseći taj smisao.

Iza reklama stoji nitko drugi nego Nacionalna zdravstvena služba (National health service – NHS) – javna zdravstvena organizacija koja skrbi o sustavu zdravstva u Velikoj Britaniji. Takav stav prema roditeljstvu, dakle, službena je politika britanskih javnih institucija.

„Mladima se i danas želi ponuditi iskrivljena slika ljubavi, razdvajajući odgovornost i užitak. Nuđenje lažnih iluzija u području ljubavi ili varanje o istinskim odgovornostima koje valja prihvatiti u vlastitom spolnom životu ne pristoji se društvu koje se poziva na načela slobode i demokracije. Sloboda se treba povezati s istinom, a odgovornost sa snagom nesebičnog i požrtvovnog sebedarja drugom“, napisao je svojedobno Benedikt XVI., komentirajući encikliku Pavla VI. „Humanae vitae“ u kojoj je taj papa proročanski progovorio u uništavanju istinske naravi spolnosti koju kontraceptivna sredstva donose sa sobom.

Enciklici koja je, kako vidimo, imala proročansko značenje.

Goran Andrijanić | Bitno.net