Papa Benedikt XVI. je u nedjelju, 5. veljače, nakon podnevnoga nagovora, u Vatikanu primio izaslanstvo Sermig-a, Arsenala mladih za mir, odnosno Misionarske službe mladih, osnovane 1964. godine u svrhu – kako stoji na njezinoj web stranici – „suzbijanja gladi djelima pravednosti i razvoja, solidarnosti sa siromašnima, te posebne pozornosti prema mladima s kojima se žele tražiti putovi mira“.

Papa

Izaslanstvo, u kojemu je bila skupina mladih iz Torina, te Jordana, Brazila i Njemačke, predvodio je utemeljitelj Sermig-a, Ernesto Olivero, koji je tom prigodom Svetomu Ocu predao nagradu nazvanu „Obrtnik mira“.
U subotu je zbog nevremena otkazan IV. svjetski susret ‘Mladi mira’, koji je imao biti održan u Dvorani ‘Pavao VI.’, uz sudjelovanje oko 7000 mladih, zbog čega je – kako je u razgovoru za našu radijsku postaju rekao Ernesto Olivero – Sveti Otac bio ožalošćen, ali je zato velikom radošću pozdravio neke njihove predstavnike. Odmah sam Svetomu Ocu predao nagradu, sa sljedećom posvetom: „Benediktu XVI., glasu koji vodi do istine, sestre mira“. Posebno je zadovoljstvo pokazao kada je čuo da pomoć Arsenalu mladih za mir stiže i iz Njemačke – rekao je Ernesto Olivero te na kraju istaknuo da se nacrti Sermig-a ostvaruju u 140 zemalja u svijetu. Dodajmo da je među njima i Hrvatska. (rv/bitno.net)