Dbk

PU dubrovačko-neretvanska izvijestila je da se noćas u Banićima dogodilo ubojstvo u župnoj kući.  Policija je u 1.45 sati zaprimila dojavu da netko lupa i viče na ulaznim vratima župne kuće u kojoj živi 43-godišnjak, nakon čega su izašli na mjesto događaja.

Na samom ulazu, u hodniku župne kuće, policija je zatekla mrtvo tijelo 49-godišnjaka s vidljivim tjelesnim ozljedama, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazio 43-godišnjak.

Policija je izvijestila da je zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva 43-godišnjak uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Na mjesto događaja izašla je zamjenica županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Mediji su izvijestili da je uhićeni 43-godišnjak don Ivica Sinanović, lokalni župnik, a ubijeni 49-godišnjak predsjednik Mjesnog odbora Banići M. K..

Dubrovački je biskup Mate Uzinić odmah je razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac, te mu do daljnjeg zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda.

Osim toga, dubrovački je biskup izdao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“U ime Dubrovačke biskupije izražavam svoje duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći dogodio u župi Banići. Obitelji pokojnika, kao i cijeloj župnoj zajednici župe Banići, izražavam svoju sućut i blizinu. Bogu upućujem svoje molitve za pokojnika, ali i za osumnjičenog župnika don Ivicu Sinanovića kojega sam trajno razriješio službe župnog upravitelja župa Banići i Lisac te mu do daljnjega, u skladu s kanonskim propisima, zabranio vršiti sve čine svećeničkog reda. Pozivam sve svećenike, redovnike, redovnice i vjernike Dubrovačke biskupije da mi se pridruže u toj molitvi. Ujedinjeni u molitvi lakše ćemo prebroditi ove teške i bolne trenutke za našu mjesnu Crkvu. Istovremeno, izražavam iskrenu nadu da će nadležne državne institucije učiniti sve što je u njihovoj moći da bi utvrdili što se doista dogodilo i u skladu s tim poduzeti odgovarajuće mjere predviđene civilnim zakonom”.

K.S. | Bitno.net