Kako prenosi NBC 2, Christopheru je prišlo školsko osoblje zatraživši ga da skine krunicu, navodno jer predstavlja obilježje “uličnih bandi”.

“Neću to napraviti. Neću je skinuti”, izjavio je dječak nakon što su i treći put inzistirali da krunicu spremi ispod majice ili je skine.

Sama škola negirala je optužbe izjavivši kako je od dječaka zatraženo da skine krunicu zbog “mogućnosti ozljede” pozvavši se pritom na školski pravilnik i dress code. Međutim u pravilniku se krunica izrijekom ne spominje.

Christopherova majka stala je u obranu svog sina rekavši kako je, premda je to moglo biti učinjeno i na “način koji je više diplomatski”, ipak “ponosna na njega”.

Dječak se ne razdvaja od krunice od kada je upoznao katoličku vjeru prije nekoliko mjeseci, nakon što je došao u svoj sadašnji dom.

“Došao je iz teškog okruženja, a kada djeca dođu iz takvog okruženja priklone se vjeri”, izjavila je njegova majka, pokazavši pritom novinaru na koje članke pravilnika se škola pozvala.

Tri članka o kojima je riječ govore o predmetima i nakitu koji mogu uzrokovati ozljedu, zatim o obilježjima koja su povezana s uličnim bandama te na kraju o onima koja po ravnateljevu nahođenju predstavljaju “rizik za sigurnost” ili “narušavanje školskog okoliša”.

“Izgledam li kao član neke bande?” upitao je Christopher novinara NBC-a: “Izgledam li kao netko tko ide okolo pun tetovaža i pištolja, prodajući drogu? Ne, to činim isključivo radi vjere”, zaključio je dječak.

Tino Krvavica | Bitno.net