Papa Franjo naložio je svojoj nekadašnjoj nadbiskupiji Buenos Airesa da odmah ukloni njegov kip u prirodnoj veličini koji je postavila ispred katedrale u glavnom gradu Argentine, a svoj zahtjev je obrazložio time da ne želi podržavati “kult ličnosti”.

Odgovorni u nadbiskupiji pomislili su kako bi bilo prikladno odati počast Papi s kipom koji je postavljen u vrtove ispred prvostolnice, odmah pored kipa Blažene Marije Djevice, ali Franji se ta ideja nije svidjela. Kako je izvijestilo više svjetskih medija, čim je doznao za kip nazvao je u Buenos Aires i rekao nadležnima u nadbiskupiji da ga odmah uklone jer mu se ne sviđa ta ideja glorificiranja njegova lika.

Papa Franjo iskazao je svoje neslaganje i s idejom stvaranja muzeja u kojem bi bili izložene njegove stvari iz vremena kada je bio nadbiskupom. Na tu je ideju također došla nadbiskupija, ali cijeli projekt je na mrtvoj točki jer je Papa izrazio svoje protivljenje muzeju o njegovu liku. Nema dvojbi da Franjo u svakom trenutku živi onu skromnost i poniznost na koju često poziva svoje svećenike.

Jakov Ivić | Bitno.net

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]