U užurbanom načinu života teško je pronaći ili odvojiti vremena za Boga. Uz to, možda i ne znamo kako moliti, a da to nije samo recitiranje naučenih molitava. Zato Centar za duhovnost i kulturu Ignacije u kolovozu organizira trotjedni tečaj koji nudi molitvenu tradiciju svetog Ignacija kao put do osobnog susreta sa živim Bogom. Puno je pitanja vezanih uz molitvu koje doživljavamo vrlo osobno: “Kako mi Bog govori? U kojoj mjeri ga mogu osjetiti? Gdje ga trebam tražiti i kako ću ga naći?” Ignacije tvrdi da Stvoritelj izravno komunicira sa svojim stvorenjem – svakim od nas.

Ovaj tečaj će ti pomoći:

  • da upoznaš glavne elemente kršćanske molitve;
  • obnoviti tvoj odnos s Bogom i unijeti žar u suhoću tvoje molitve;
  • upoznati se s molitvenom tradicijom sv. Ignacija;
  • naučiti kako moliti nad svojim kalendarom i planerom, uz glazbu, s prirodom, nad biblijskim tekstom, sa svojim osjetilima…;
  • razlučiti kako u svom užurbanom ritmu života pronaći vremena za sebe i Boga.

Škola meditacije je organizirana kroz interaktivne online radionice tijekom koje će uz predavanja biti molitva, rasprava, dijeljenje u malim grupama, dok će između svakog susreta biti potreban osobni rad od cca 3 sata (molitva, čitanje, zadaci…). Voditelji su Tvrtko Barun, isusovac i svećenik, te Katarina Primorac Račić magistra psihologije.

Škola se održava u online obliku, putem platforme Zoom, i to u sljedećim terminima 8. 8., 11. 8., 16. 8., 18. 8., 22. 8. i 25. 8. od 19 do 20:45 sati. Svaki tjedan pretpostavlja poznavanje sadržaja prethodnog tjedna. Zato su polaznici obavezni prisustvovati svim predavanjima te imati računalo ili mobitel s kamerom i mikrofonom.

Prvi tjedan – Definiramo preduvjete i kriterije susreta s Bogom, uočavamo temeljne elemente kršćanske i ignacijevske molitve.

Drugi tjedan – Proučavamo raznolikost načina i mjesta susreta s Bogom da bi svatko mogao uočiti kako, gdje, zašto tako najlakše susreće Boga.

Treći tjedan – Upoznajemo se s unutarnjim pokretima i napetostima za vrijeme molitve, analiziramo ih i razlučujemo što nam govore – o nama, drugima, svijetu, Bogu.

Prijave traju još vrlo kratko, do petka, 5. kolovoza i to putem poveznice OVDJE.

Cijena tečaja je 120 kn uz godišnju članarinu za programe Centra. Iznos godišnje članarine je 100 kn. Svoja pitanja i informacije možete poslati na manreza@ignacije.hr ili posjetiti portal.