Na poziv samoborskog župnog vikara Marija Pavića, poznati hrvatski voditelj, novinar, urednik i redatelj Robert Knjaz, pohodio je u četvrtak, 11. travnja župnu crkvu sv. Anastazije u Samoboru, gdje je krizmanicima svjedočio o vjeri i o svom životu.

U razgovoru, koji je vodila novinarka Silvija Sečen, Knjaz je otkrio koliko mu je molitva pomogla na njegovim putovanjima koja su bila i te kako zahtjevna.

Kao voditelj popularne “Koledžice” morao je najprije upoznati kulture i običaje zemalja i mjesta koje je posjećivao, a da bi “sačuvao glavu”. No, kako kaže, kada bi se ozlijedio, jedina nada tada mu je bio Bog.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

– Jednom prigodom u Keniji, hodajući, ubo sam se na trnje, krv je šiknula na sve strane i tada sam bio jedino u Božjoj milosti, rekao sam ‘Bože nek’ bude volja Tvoja, i bila je, ostao sam živ – ispričao je jednu od anegdota sa svojih putovanja.

Knjaz je otac troje djece i bez molitve, kako kaže, njegov život ne bi imao smisla. Krizmanicima je poručio da stave Boga u centar svoga života i da ne očekuju skupe darove od svojih kumova. (ika/bitno.net)