Foto: L’Osservatore Romano.

Turistima kojih inače uvijek ima u Rimu, kao i samim Rimljanima, grad je u subotu i nedjelju izgledao jako neobičan jer su se rijeke hodočasnika slijevale prema Trgu i bazilici svetoga Petra u Vatikanu kako bi odali štovanje tijelima velikih djelitelja Božjega milosrđa, svetom Leopoldu Bogdanu Mandiću i svetom Piju iz Pietrelcine, izvješćuje Radio Vatikan.

Među mnoštvom hodočasnika iz cijeloga svijeta bilo je i naših sunarodnjaka, štovatelja svetoga Oca Pija i svetoga Leopolda.

Papa Franjo uputio se u subotu popodne u baziliku sv. Petra kako bi častio relikvije sv. Leopolda Mandića i Pija iz Pietrelcine. Vatikanski dnevnik L’Osservatore Romano prenio je da se Sveti Otac zadržao pred izloženim tijelima dvojice svetih ispovjednika u osobnoj molitvi, a pratio ga je mons. Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije. Papa se među klupama Bazilike zadržao oko pola sata te se pridružio skupini koja je molila krunicu, a prije odlaska je pozdravio vjernike i nekoliko prisutnih redovnika.

RV | Bitno.net