Mala Terezija

Rad je sinodskih otaca popraćen molitvom Božjega naroda, i to posebno u obiteljima. A snagu toj molitvi za sinodu daje i činjenica da se sada, u vrijeme održavanja izvanredne Sinode o obitelji, u Rimu, u bazilici Svete Marije Velike, nalaze relikvije blaženoga bračnog para Zélie i Louisa Martina, i njihove kćeri svete Terezije od Djeteta Isusa, poznate kao Mala Terezija. Važan je to znak za sve današnje obitelji – rekao je u razgovoru za Radio Vatikan pater Olivier Ruffray, rektor Svetišta u Lisieuxu, koji se također ovih dana nalazi u Rimu.

Na novinarovo pitanje jesu li blaženi bračni par Martin, roditelji svete Male Terezije, još uvijek uzor današnjim roditeljima, pater Olivier je kazao da bi se moglo pomisliti da nisu, jer su živjeli u XIX. stoljeću. Ali, unatoč tomu, živjeli su ono što bi svi, i danas, željeli osjetiti.

Njihova je želja bila voljeti Boga i voljeti se uzajamno, u njihovu bračnom životu, kao i voljeti u životu obitelji, kroz različite obveze u društvu. Poslije – dodao je – kada je gospodin Martin došao u Lisieux i počeo se zauzimati za najsiromašnije, i tu je njihova želja uvijek bila ljubiti. Ljubav prolazi kroz vrijeme i, u tom smislu, nema granica…. – rekao je pater Olivier.

RV | Bitno.net