Svoje 35. inozemno putovanje, prvo na kojem drugi put posjećuje isto mjesto (Lezbos), papa Franjo počinje u 11 sati iz zračne luke Fiumicino a u međunarodnoj zračnoj luci Larnaca na Cipru, gdje će se održati svečanost dobrodošlice, očekuje se oko 15 sati. U 16 sati slijedi susret s klerom i predstavnicima pokretima u maronitskoj katedrali Gospe od milosti u Nikoziji. Nakon svečanosti dobrodošlice u predsjedničkoj palači u 17.15 sati slijedi susret s predsjednikom Nicosom Anastasiadesom u 17.30 sati i zatim s predstavnicima vlasti, civilnoga društva i diplomatskoga kora u svečanoj dvorani u 18 sati.

U petak 3. prosinca Papa će u 8.30 sati posjetiti pravoslavnoga ciparskoga arhiepiskopa Hrizostoma II. te se u 9 sati u pravoslavnoj katedrali u Nikoziji susresti s članovima Svetoga sinoda. U 10 sati papa Franjo predvodit će misno slavlje na GSP stadionu, i to je jedina čisto katolička točka programa toga dana u ciparskome glavnom gradu. U 16 sati slijedi ekumenska molitva s migrantima u župnoj crkvi Sv. križa.

U subotu 4. prosinca oproštajna svečanost u međunarodnoj zračnoj luci Larnaca najavljena je za 9.10 sati a Papa se u Ateni očekuje u 11.10 sati. U podne će mu dobrodošlicu u u predsjedničkoj palači izraziti predsjednica Katerina Sakellaropoulou, u 12.30 sati slijedi susret s premijerom Kyriakosom Mitsotakisom a u 12.45 sati s predstavnicima vlasti, civilnoga društva i diplomatskoga kora.

U 16 sati Papu će u svom sjedištu primiti pravoslavni nadbiskup Atene i cijele Grčke Hieronymus II., a u 17.15 susrest će se s klerom u katoličkoj katedrali Sv. Dionizija. U 18.15 sati na programu je Papin privatni susret sa subraćom isusovcima u apostolskoj nuncijaturi.

U nedjelju 5. prosinca Papa se u 10.10 sati očekuje u zračnoj luci Mitilene na otoku Lezbosu gdje će u 10.45 sati posjetiti Centar za prihvat i identifikaciju. U 12.15 sati zrakoplovom se vraća u Atenu. U 16.45 sati Papa predvodi misno slavlje u koncertnoj dvorani a zatim će ga u nuncijaturi posjetiti arhiepiskop Hieronymos II.

Petodnevno putovanje Papa završava u ponedjeljak 6. prosinca. U 8.15 sati u nuncijaturi će ga posjetiti predsjednik parlamenta, a na blagdan sv. Nikole susrest će se s djecom i mladima u školi sv. Dionizija koju vode uršulinke. Oproštajna svečanost u atenskoj zračnoj luci je u 11.15 sati a Papu se u rimskoj zračnoj luci Ciampino očekuje u 12.35 sati.

Tiskovni ured objavio je i službeni logo i geslo za oba posjeta. Za posjet Grčkoj, logo predstavlja Crkvu poput čamca koji prelazi uzburkana mora svijeta, s Kristovim križem kao jarbol i jedrima koje pokreće vjetar Duha Svetoga. Oblik jedara dočarava lik Pape, koji dolazi kao prijatelj Grčke. Boje loga su žuta i plava – boje vatikanske zastave i Helenske Republike. Geslo je pak preuzeto iz Papine poruke za 36. svjetski dan mladih, a glasi: „Budimo sve otvoreniji Božjim iznenađenjima, jer on želi osvijetliti naš put“. Geslo izražava nadu da će Papin posjet donijeti tračak svjetla za budućnost Grčke, koja je zemlja duboko ukorijenjene vjere i slavne prošlosti te koja trenutačno doživljava posljedice pandemije i financijske krize.

Logo za putovanje na Cipar prikazuje kartu Cipra u pozadini. S lijeve strane je lik Pape koji gleda sv. Barnabu, zaštitnika otoka. S desne strane je maslinova grančica vezana za žito – znakovi mira i zajedništva. U logotipu se ističu boje Vatikana i Cipra – bijela, žuta, narančasta i zelena. Iznad i ispod je na grčkom i engleskom jeziku napisano geslo putovanja – „Tješite jedni druge u vjeri“. U priopćenju je objašnjeno kako je ono nadahnuto značenjem imena sv. Barnabe, koji može značiti sin poticaja ili utjehe. Sugerira važnost međusobne utjehe i ohrabrenja, dimenzije koja su bitne za dijalog, susret i prihvaćanje, a istaknuta su obilježja života i povijesti otoka.