Milanka

Ova socijaldemokratska vlast ne samo da bezočno cipelari najranjivije, već se ljudima upliće u brak, u organiziranje života i skrbi o djeci.

Tako su nedavno u Delnicama, siromašnom kraju, poslali inspektore majkama koje unajmljuju umirovljenice da im čuvaju djecu, zbog neplaćanja poreza i rada na crno. Udri po penzionerima i ženama koje su uopće sretne što imaju posla, treniraj pravnu državu na najnezaštićenijima! U zemlji u kojoj veliki poduzetnici duguju državi milijune kuna poreza, u kojoj jednu trećinu pojede siva ekonomija, problem su umirovljenici koji si tako uspiju bar malo popraviti ogromne mirovine od tisuću i kusur kuna, najveći su problem penzići – kriminalci i (samohrane) majke, koje ih unajmljuju jer nemaju izbora. To što su iste te majke spremne legalno plaćati bilo kakvu legalnu instituciju, vrtić, jaslice, ali im ista ta država to nije omogućila, to nije bitno, iako joj zato plaćaju poreze i doprinose. Ima istine u izreci da je svaka vlast savez bogatih protiv sirotinje.

Ta ista, pak, vlast sada, preko ministrice Milanke Opačić, zabrinuta za djecu na čijim roditeljima treniraju poreznu i inu disciplinu, kani propisati i očevima obvezni roditeljski dopust. Upad države uosobljene u gospođi Opačić u privatno područje, u moju obitelj, u nešto što je stvar dogovora mene i supruge, bez obzira što se radi o, po tko zna koji put, nemuštom kopiranju europskih praksi, totalitarna je rabota u kojoj licemjerna država želi supstituirati nešto što i tako ne može.

Juridički mobing

Problematične obitelji i očevi ne mogu biti izgovor za takvo što. Ako se sugerira očevima, muškarcima da su primitivčine, koje izbjegavaju boraviti s vlastitom djecom, onda je ovaj zakon ne samo seksistička uvreda, već i dokaz življenja u nekom irealnom svijetu tipičnom za političarku koja nikada u životu nije radila ništa osim što se bavila politikom. Kao što je, ako ćemo šiljiti zob, seksistički i diskriminirajuće da gospođa Opačić smije usvojiti dijete i postati samohrana majka, koristeći se i svojim političkim privilegijama, a muškarac, koji bi to isto želio, ne može. To da je Milanki Opačić ili Zoranu Milanoviću više stalo do moje djece pa da me kao retardiranog i bešćutnog idiota moraju zakonski prisiljavati na to, e to je već na granici juridičkog mobinga. Umjesto da se, na primjer, pobrine kako da zaštiti žene koje zbog trudnoće bivaju šikanirane od poslodavaca, umjesto da pritisne trgovce koji unatoč smanjenju PDV-a nisu smanjili cijene dječjih potrepština, ministrica, kojoj je doniranje ljudskog zametka i bubrega jedno te isto (?!), izigrava rodno i spolno osviještenu političarku, koja nas, balkanske mužjake, mora privesti civiliziranosti.

Orvelovski zakon

Kada danas popodne, kao masa očeva, budem išao sa sinom na igralište ili u šetnju, kada budem presvlačio kćer dok mama obavlja druge poslove, uvijek ću se sjetiti i konzultirati s gospođom Opačić. Jer ću skrb i odgoj djece od sada koordinirati s njom, s hrvatskom vladom, a ne s mojom suprugom. Ovim totalno glupim, orvelovskim zakonom, država mladim očevima propisuje ljubav prema vlastitom djetetu?! Zapravo mi više ništa nije jasno: Gospođo Opačić, jeste li vi možda moja žena?

Ivica Šola

S dopuštenjem autora preneseno s portala Glas Slavonije