U sklopu svojeg pastoralnog putovanja europskim zemljama, prelat Opusa Dei mons. Fernando Ocariz posjetio je Budimpeštu, nakon čega je 3. i 4 kolovoza boravio u Zagrebu, navodi se u priopćenju Tajništva Informativnog ureda Opusa Dei u Hrvatskoj u petak 13. kolovoza.

Na susretu s vjernicima prelature naglasio je kako svi imamo isti poziv uključujući i njega osobno – prenositi Božju riječ što većem broju ljudi i staviti Krista na prvo mjesto.

“To je naša zajednička misija i svi imamo ista sredstva za ići naprijed”, kazao je Otac Ocariz.

Prelat je u prvi plan stavio apostolat prijateljstva i pomirenja.

“Stvarno, a ne površno prijateljstvo, je oblik ljubavi kojom prenosimo ono što imamo u srcu. To je prava ljubav, a ljubav je temelj života”, kazao je mons. Ocariz i dodao da “Bog sve nas poziva da surađujemo s Njim kako bi njegova Riječ doprla do svih ljudi”.

“Dva prijatelja ne razmjenjuju samo stavove o društvu, svijetu ili vlastitoj profesiji. Kada postoji istinsko prijateljstvo, također se rađa duhovni sklad”.

Odgovarajući na pitanja vjernika, otac Ocariz između ostalog je pozvao na molitvu za Svetog Oca koji je nedavno bio na operaciji, dodavši kako treba uvijek biti ustrajan u molitvi, posebno onda kada se čini da plodovi molitve ne dolaze.

“Ne smijete gubiti nadu. Uvijek budite radosni u nadi!”, zaključio je mons. Ocariz.

Nakon posjeta Zagrebu Prelat je svoje putovanje nastavio posjetom Ljubljani, navodi se u priopćenju Tajništva Informativnog ureda Opusa Dei u Hrvatskoj u petak 13. kolovoza.