Bernhard

Književnik Bernhard Lassahn u državama njemačkog govornog područja poznat je kao dječji autor i tvorac vrlo popularnog lika za djecu “Kapetan Plavi medvjed”, o kojem su snimljene i mnoge popularne dječje emisije.

Lassahn se prije nekoliko mjeseci javno izjasnio protiv gay brakova i o tome napisao jednu malu knjigu pod ironičnim naslovom “Brak umire od zatrovane voćne salate, a djecu donose rode”.

Povod za Lassahnov istup u knjizi bilo je otvoreno pismo njemačkih gay udruga koje su u svibnju ove godine zastupnicima njemačkog parlamenta poslale zahtjev za zakonskim izjednačavanjem gay braka s brakom muškarca i žene. Pismo ultimativnog naslova “Učinite jednakim ono što je jednako!” potpisalo je nekoliko njemačkih javnih osoba, pjevača, publicista, itd. Međutim, iznenađujuće malo poznatih osoba dalo je svoj potpis, iz gay udruga očekivali su daleko više.

Način na koji su gay udruge napravile taj zahtjev razbjesnio je Lassahna i on je to nazvao ‘drskost na kvadrat’. Istaknuo je kakvim se sredstvima služe autori pisma: “Oni u pismu tvrde da navodno tri četvrtine njemačkog stanovništva podržava gay brak. To je gnjusna laž, jer se autori tog pisma pozivaju na nekakvu anketu koja ne postoji. Ne postoji nijedna anketa po kojoj se navodno 75% njemačkog stanovništva izjasnilo za gay brak”, kaže Lassahn.

U otvorenom pismu gay udruga, kaže Lassahn, želi se podići vrijednost homoseksualnosti. U njemu stoji da je istospolna ljubav poput svake druge ljubavi. “Tu se radi o dekonstrukciji ljubavi, one ljubavi koju smo dosada podrazumijevali kao ljubav između muškarca i žene. Riječi ‘muškarac’ i ‘žena’ uopće se ne spominju u tom pismu, umjesto toga postavlja se izbor ‘homo’ ili ‘hetero’, i tako ‘istospolna ljubav’ postavlja zahtjev da bude jedini zastupnik i ljubav se tako reducira na seks”, ističe Lassahn.

“Pismo potpuno zaobilazi pitanje potomstva, odnosno da jedna ljubav može donijeti potomstvo, a druga ne. Tako ispada da djecu valjda donose rode, a ne da nastaju od muškarca i žene.” Lassahn dalje kaže: “Duboka zloba leži u riječi “svaka”… Tako ljubav između muškarca i žene dospijeva u loše društvo. Tako sada svi oni čije su specijalne pohote zakonski kažnjive, i zbog toga se osjećaju diskriminirani, već grebu kopitama. Jer njima sigurno nije promakla ova mala rječica ‘svaka'”, ističe Lassahn, koji ovdje aludira na pedofile, koji se onda također mogu pozvati na ono “svaka ljubav” jer onda i oni mogu reći “naša ljubav je ljubav kao svaka druga ljubav”.

Ono što Lassahna najviše smeta u pismu jest rečenica: “Ako su se dvoje ljudi, bez obzira na spol, odlučili jedno za drugo, i žele preuzeti odgovornost za sebe, za rođenu i nerođenu budućnost, onda je to sasvim vrijedno zaštititi.”

“Rođena i nerođena budućnost? Potrebno je preuzeti odgovornost, istovremeno za jednu stvar i za njezinu suprotnost. Ako se preuzme odgovornost, i za uspjeh i za neuspjeh, i oboje se izjednači, onda od odgovornosti nastaje dozvola za uništavanje … Život i neživot trebaju biti jednakovrijedni? Put za ostvarenje ovog ludila je onda agenda dženderizma”, ističe Lassahn.

“To otvoreno pismo bila je jedna planirana akcija, čiji je cilj bio utjecaj na javno mišljenje. Međutim, činjenica je da u Njemačkoj ne postoji javni interes za gay brak. To pismo bilo je inscenirano, kao dio luđačkog programa dženderizma, s ciljem lažirati javno mišljenje”, kaže Lassahn i završava ovim riječima: “Ljubav i zakonsko izjednačavanje (gay braka) se ne podnose. To izjednačavanje vodi prema izjednačavanju važnosti, a time prema ravnodušnosti. Gdje je ravnodušnost tu nema ljubavi, nema djece i nema budućnosti.”

Poznati novinar, autor i izdavač Andreas Lombard također se izjasnio protiv zakonskog izjednačavanja gay braka i protiv prava gay parova na usvajanje djece. Lombard kaže: “Tvrdnja o jednakosti one seksualnosti koja je u stanju začeti djecu i one seksualnosti koja to nije u stanju toliko je očigledno pogrešna da je njezino uspješno širenje zaprepašćujuće.”

Lombard kritizira političku korektnost: “Više se ne smije spominjati da homoseksualnost ne može donijeti potomstvo, niti reći da je potomstvo koje je nužno za opstanak života normalnost. Ali onaj tko pokušava izjednačiti prirodno i protuprirodno, na kraju onda mora izjednačiti život i smrt. I to po cijenu života.”

…”Totalitarni sistemi 20. stoljeća pokušali su kreirati novog čovjeka. Unatoč tome, sada se pokušava opet stvoriti novog čovjeka, preko ideologije dženderizma, koja je totalitarizam 21. stoljeća”, kaže Lombard.

Filip Kadić/croative.net